Het bouwpakket ‘Tempel van Jeruzalem’ leent zich heel goed voor groepen. Het bouwen is een mooie klus om samen uit te voeren. En aan de hand van het uitlegboekje of de speciale lesinstructie valt er zóveel te vertellen over de Tempel. Dat kan één van je ouders doen, maar ook je leerkracht of verenigingsleider. Of ga je het liever zelf ontdekken?

Hoe dan ook: het bouwpakket ‘Tempel van Jeruzalem’ is goed voor meerdere leerzame en gezellige avonden. Bestel het bouwpakket en schuif maar aan

Idee voor jou?

Er is altijd een goed moment om de Tempel te leren kennen.

Met z’n allen aan tafel

Gezin

Het bouwpakket is een echte gezinsactiviteit. Op een ontspannen manier komt een belangrijk onderwerp aan de orde. Zo komen gezelligheid en huisgodsdienst samen. Terwijl het prachtige schaalmodel langzaam maar zeker vorm krijgt, komt de Tempeldienst ook tot leven.

En dan de vragen. Wie zegt dat je ouders het meeste weten? Dat zullen we nog wel eens zien. Zet ‘m op…!

De Tempel kun je een mooie plek in huis geven, of eenvoudig uit elkaar halen en opbergen in de doos.

Drie mooie lessen

School

Natuurlijk komt de Tempeldienst aan de orde in Bijbelverhalen en/of bij het vak Godsdienst op school. Maar kijken en doen is misschien wel de mooiste manier om te leren. Speciaal voor leerkrachten is er een lesinstructie beschikbaar, geschikt voor drie lessen. Zo wordt het bouwpakket

‘Tempel van Jeruzalem’ een doordacht onderdeel van de lessen. Een onderdeel waarbij ook de doeners betrokken zullen zijn.

Samen aan de slag

Vereniging

Het is fijn om samen te komen met leeftijdgenoten en ondertussen over de Bijbel na te denken. Vertellingen, inleidingen, groepsgesprekken, een quiz spelen: het kan allemaal. Het bouwpakket ‘Tempel van Jeruzalem’ is een mooie aanvulling op het programma. Voor de groepsleider is er een lesinstructie. Als je die volgt, kun je zomaar drie avonden samen druk zijn. Het levert een prachtige schaalmodel op van de Tempel. En reken maar dat je er samen veel van leert!