De ‘Tempel van Jeruzalem’ is een uniek bouwpakket. Het bouwpakket is maar liefst 80 x 114 cm groot. Het grootste bouwpakket van deze tempel ter wereld! Inclusief een uitgebreide beschrijving van de tempeldienst.

Het bouwpakket is geschikt voor iedereen. Je hoeft geen modelbouwer te zijn. Je hebt geen schaar of lijm nodig. En je kunt alles weer uit elkaar halen en opbergen. Mooi hé!

Terwijl je dit prachtige schaalmodel in elkaar zet, begint je ontdekkingsreis. Waar zijn al die pleinen en ruimtes voor? Waarvoor werden al die voorwerpen gebruikt? Wie zijn al die personen die rondlopen?

Je ontdekt de verborgen symboliek van de tempel. Want álles heeft een betekenis. En álles wijst naar Christus. Maar hoe…? Straks kun jij anderen de weg wijzen in deze tempel.

De Tweede Tempel

De Tempel die je bouwt, is de zogenaamde Tweede Tempel. Deze is door Herodes opgebouwd en uitgebreid. In deze tempel was de Heere Jezus. Hier hield Simeon Hem als Kind in zijn armen. Hier joeg Jezus de geldwisselaars en verkopers weg. Hier kwamen de melaatsen na hun genezing om zich aan de priester te laten zien. Hier sprak Jezus en deed Hij wonderen.

In deze Tempel zie je de offerdienst, zoals de Heere Die had ingesteld. Elk voorwerp, elk detail, elke inzetting betekende iets. Wat een geheimen zijn hier te ontdekken!

Wil jij zien wáár in de Tempel Simeon de Heere Jezus in zijn armen hield? Ben je benieuwd wat de geldwisselaars en verkopers op het plein deden? Ben je een bouwpakketliefhebber? Bestel direct het bouwpakket en ga op ontdekkingsreis!

Totale afmeting:
80 x 114 cm

Inclusief:

  • 20 full-colour kartonnen bouwplaten A3 formaat
  • 10 kleine voorwerpen: reukofferaltaar, hogepriester, menora etc.
  • 1 compleet full-colour uitlegboekje van 60 pagina’s over achtergronden en illustraties 
  • 1 compleet grafisch instructieboekje met instructievakjes
  • 1 opvoedersblad met compacte uitleg
  • 1 spel: 40 vragen- en antwoordkaartjes in een doosje, plus spelroute
  • 1 mooie opbergdoos om het pakket op te bergen

Moeilijkheidsgraad:
gemiddeld

Bouwtijd:
2 – 3 uur

 

Leuk leerzaam én uitdagend

Je raakt op drie manieren betrokken bij de tempel. Daar ga je veel van opsteken!

1

Bouwen

Het bouwpakket ‘Tempel van Jeruzalem’ is gemaakt van hoogwaardig karton. Als je de bijgeleverde instructie in het instructieboekje volgt, kun je de tempel zonder lijm of gereedschap in elkaar zetten. Trek er maar een paar uur voor uit. Probeer ondertussen te bedenken wat alles betekent. Hoe meer vragen je hebt, hoe meer er valt te ontdekken. 

Bouw de tempel zelf

2

Verdiepen

Bij het bouwpakket krijg je een full-colour uitlegboekje waarin je leest wat alles betekent. Omdat je de tempel nu in het echt ziet, gaat het leven. Het voorhof, het brandofferaltaar, het gescheurde voorhangsel. Hier woonde God Zelf! Terwijl je het boekje volgt, ontdek je steeds nieuwe dingen, met veel verwijsteksten naar de Bijbel (SV).

Bouw en ontdek het zelf

3

Spelen

Bij het bouwpakket krijg je een set kaarten met veertig vragen. Ze gaan over de verschillende onderdelen van de tempeldienst, de bouw en de tijd van nu. Daag elkaar uit: de één stelt de vragen en de ander beantwoordt! Weet jij het goede antwoord? Dan krijg je de kaart. Na afloop is het een kwestie van kaartjes tellen. Wie heeft er al het meest van geleerd?

Bouw en daag elkaar uit!

Review

“Het bouwpakket is geschikt voor iedereen.
Je hoeft geen modelbouwer of erg handig met schaar en lijm te zijn;
je bouwt de Tempel namelijk zonder knippen of plakken.”
Reinier
Bouwer